Daha önce yerine MEB tarafından takviye kurslarının açılacağı açıklanan dershaneler hakkında belirsizlik devam ediyor. Binlerce dershanenin tekrar açılıp açılmayacağı hala netlik kazanmadı. İşte ayrıntılar...

Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin kapatılmasına ilişkin davada iptal kararı vermesinin ardından dershanelerin yeniden açılacağı gündeme gelmişti. Ancak mevcut şartlarda dershanelerin yeniden açılması ve eğitim hayatına devam etmesi mümkün görünmüyor. Eğer, dershanelerle ilgili yeni bir düzenleme yapılmazsa dershaneler açılmayacak.

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının ardından süreçle ilgili bir boşluk oluştuğunu belirten uzmanlar, dershanelerin eğitim hayatına devam edebilmesi için yeni bir yasal düzenleme yapılmasının gerekli olduğuna işaret ediyorlar.

Yeni bir yasal düzenleme yapılmazsa dershaneler tekrar kurulamayacağı gibi mevcudiyetlerini de sürdüremeyecekler. Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar dershanelerin yeniden açılacağı gibi anlaşıldı, ancak iptal kararı ile Anayasa Mahkemesi yasa koyucuya yeni bir yasa ile düzenleme yap ikazında bulundu. Bu ikaz sonucu Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili yeni bir yol haritası belirlemesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim