Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ki açıklara göre atamalar her sene yapılmaya devam ederken 2020 yılının ilk atama müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yapılmıştı. Buna göre pandemi sürecinde kronik rahatsızlığı olduğu için emekli olan öğretmen sayısı arttı ve salgın süresi de uzamaya devam ettiği için sınıf mevcutları azaltıldı, öğretmen ihtiyaçları arttı. Öğretmen adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 60 bin öğretmen ataması talebinde bulunuyor. Öğretmenler sadece Türkiye değil yine dünya gündemine girdiler. Twitter aracılığı ile haftanın bazı günleri etkinlik yapan öğretmenler 1,5 milyondan fazla tweet atarak yine sadece Türkiye değil tüm dünyanın gündemine girmeyi başardılar.

60 Bin Atama İsteniyor

Daha önce ki yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı ortalama 40 bin kişilik öğretmen ataması gerçekleştirdi. Ancak pandemi süreci ile birlikte sınıfların mevcutları azaltıldı ve bu durumdan dolayı öğretmen ihtiyacı arttı. Öğretmen ihtiyaçları şimdilik ücretli öğretmenler ile karşılanıyor ancak öğretmenler bu açığın ücretliler ile değil sözleşmeli öğretmenler ile kapatılmasını talep ederek 60 bin öğretmen atamasını talep etmektedir.

140 Bin İhtiyaç Var

Sayıştay raporuna göre kurum bazlı toplam öğretmen ihtiyacı 140 bine yakın seviyededir. Aynı zamanda 62 bin kronik rahatsızlığı olan ve 60 yaş üstü olup okula gelemeyen öğretmen var yine 80 binden fazla ücretli öğretmen bulunmaktadır. Bu sayılar sınıf mevcutlarının artması ile birlikte ciddi derecelere ulaştı ve açık arttı. Bu açığın kapanması için öğretmenler 2021 yılına 60 bin öğretmen ataması talebinde bulunuyor.