Milli Eğitim Bakanlığı her sene olduğu gibi bu sene de atama yapmaya devam edecek. Sayıştay raporlarına göre kurum bazlı 138 bin öğretmen açığı bulunuyor. Acil ihtiyaçların karşılanması için ücretli öğretmen atamaları yapılırken, sözleşmeli öğretmen alımları yapıldıktan sonra ücretli öğretmen çalışmaları sonlandırılmaktadır. Buna göre bu sene öğretmen ataması müjdesi Cumhurbaşkanı tarafından verilecek. Peki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen ataması müjdesini ne zaman verecek? Tarih belli oldu mu?

MEB Personel Müdürlüğü ile Görüşülüyor

Atama bekleyen öğretmen temsilcileri, öğretmen dernekleri sıklıkla Milli Eğitim Bakanlığı Personel Müdürlüğü bölümleri ile görüşmelere devam ederken geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ile de görüşme yapılmıştı. Buna göre gelen bilgilerde Cumhurbaşkanının öğretmen ataması müjdesini Ocak ayında vermesinin planlandığı belirtilmektedir.

Ocak ayında Cumhurbaşkanı tarafından müjde gelirse birkaç gün içerisinde ilanın MEB tarafından kamuoyuna paylaşılması ve müracaatların da başlaması bekleniyor.

Kaç Bin Öğretmen Alınacak?

Milli Eğitim Bakanlığında henüz sayı kesinleşmedi. Atama bekleyen öğretmenler 60 bin atama taleplerini iletirken, Milli Eğitim Bakanlığının Hazine ve Maliye Bakanlığından ihtiyaçlar doğrultusunda 55 bin civarlarında sayı için anlaşma yapmaya çalıştığı öğrenildi. Son karar yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek olup, Ocak ayı içerisinde Cumhurbaşkanının öğretmen ataması müjdesini vermesi bekleniyor. Öğretmen ilanı geldiğinde ilk haberdar olmak, bildirim almak isterseniz hemen aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim