Ülkemizde atama bekleyen 700 bin öğretmen 2021 yılı için öğretmen ataması müjdesini beklemeye devam ederken Cumhurbaşkanına yakın kaynaklardan gelen bilgileri de detaylı şekilde incelemektedir. Buna göre 2021 yılında kesin olarak öğretmen ataması yapılacak fakat adaylar 60 bin öğretmen atamasını talep ediyor. Buna göre sayının değerlendirmesi devam ederken TRT Cumhurbaşkanlığı ve Diplomasi Muhabiri Emine Kaplan'dan adaylara önemli bir tweet atıldı. Gelen Tweet'te neler söylendi? Öğretmen atamalarına ilişkin sayı var mı?

Gelen O Tweet

TRT Cumhurbaşkanlığı ve Diplomasi Muhabiri Emine Kaplan "Öğretmen arkadaşlar merhaba, görüyorsunuz ki Diplomasi okuyorum ve evdeyim. Ama siz herzamanki gibi bana Öğretmen atamalarını soruyorsunuz :) Tamam siz beni takipte kalın, size bu hafta bir haber verebilirim" açıklaması yapıldı. Hemen aşağıya ilgili Tweet'in ekran görüntüsünü paylaşıyoruz.

Ocak Ayında Duyuru Gelir Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından gelen bilgi de açıklamanın Ocak ayında gelmesinin muhtemel olduğu çok kez duyurulmuştu. Buna göre Aralık olan hedefler Ocak olarak düzeltildi. Ocak ayının ilk haftası biterken henüz 60 bin öğretmen atamasına yönelik bir gelişme yok. Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığından 55 bin öğretmen ataması için talepte bulundu. Son kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı verecek ve onayını da Cumhurbaşkanı yaparak kamuoyuna duyuracaktır. Öğretmen atamasının Ocak ayı içerisinde duyurulması bekleniyor. Pandemi sebebi ile araya farklı konuların girmesi, acil durumların gerçekleşmesi sebebi ile ilanda gecikmeler yaşanabiliyor.