Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyona göre çalışanlarımızın durumunu değerlendireceğiz"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, özel okul ücretlerindeki artış tavanını enflasyonla yüzde 36 seviyesiyle sınırlandığını belirtirken enflasyona göre çalışanların durumunun da değerlendirileceğini ifade etti.

“TEMMUZ AYINDA YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ”

TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan konuşmasından önce çıkanlardan ilki: “Milletimizin hiçbir ferdini enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki temmuz ayında enflasyona bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumunu yeniden değerlendireceğiz” sözleri oldu. Temmuz ayında enflasyona bakılarak çalışanlara zam yapılabileceğinin sinyali verildi.

ÖZEL OKULLARA ZAM SINIRI: “YÜZDE 36 SEVİYESİNDE SINIRLADIK”

*Özel okullardaki fiyat artışlarını enflasyonla yani yüzde 36 seviyesinde sınırladık. Biz kimin ne dediğine değil kendi stratejimize bakarak işleri yürüteceğiz.

*Bay Kemal çıkmış bu konuyla ilgili konuşuyor, ne konuşuyorsun ya? Sen geriden geliyorsun.

*Ülkemizin ihracatını 500 milyar dolara çıkarma hedefini açıkladığımızda birilerinin kendi akıllarınca dalga geçtiğini gördük. Kafanızı kaldırın ve dünyaya bir bakın. Politika faizleri ile enflasyon arasındaki farkın 10 katı geçtiği ülkelerde kimse bu durumu sorgulanıyor, muhalefet partileri felaket tellallığı yapmıyor. Gıda fiyatlarından kiralara kadar her alanda ciddi artışlarla karşı karşıya kalan gelişmiş ülkelerin kamuoyları sükünetle gelişmeleri takip ediyor. Bizde ise muhalefet cenahı yalanla ortalığı karıştırmak için canhıraş bir gayret içindedir.

“ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMADI, KALMAYACAK”

* Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak. Nerede aklınıza terör bölgesi geliyorsa orada bizler Mehmetçiğimizle varız, var olmaya devam edeceğiz.

* Elim trafik kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet diliyorum

* Bu süreçte bizim ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı anlamak hem geçmişi hem de küresel gelişmeleri yakından bilmek gerekiyor.

* Türkiye’nin Osmanlı döneminde başlayan ve Cumhuriyetin ilk döneminde de süren sanayileşme hamlesinin önünün nasıl kesildiğini hatırlayın.

*Türkiye’yi köksüz bir ağaç gibi kurutmaya çalışanların ayak oyunlarını hatırlayın.

* Türkiye’de hangi dönemde her kim ülkenin makus talihini değiştirmek için adım atmış ise başına gelmeyen kalmamıştır.

*Biz milletimiz ile istiklalimize sarıldıkça, teslim olmadıkça, saldırıların cephesi daha da genişledi.