Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bilindiği üzere uzaktan eğitim süreci dolayısı ile her hafta farklı bir programa katılmakta ve bazı değerlendirmeler yapmaktadır. Türkiye'de 18 milyon öğrenci olduğu için en çok takip edilen bakanda Ziya Selçuk olarak bilinmektedir. Dün katıldığı televizyon programında da çok izlenme alan Bakan Ziya Selçuk öğretmen atamalarına yönelik yeni bir açıklama yaptı. Peki resmi bir sayı var mı, sürecin hangi kısmına gelindi?

MEB Bakanı Resmen Duyurdu

"Öğretmen atamalarıyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile Maliye Bakanlığıyla çalışmalarımız, görüşmelerimiz sürüyor. Neticelendiği gün değil dakika bunu zaten paylaşırız. Dikkat edilirse kamudaki kadroların en fazlasını hep Milli Eğitim alıyor. Yine öyle olacağı konusunda Türkiye'nin bir teamülü var ancak bunun ne olacağının genel bütçe içerisinde bir karara bağlanması lazım. 'Hangi bakanlığa ne kadar kadro verilecek?' bunun kabinede belirlenmesi ve belirleme sonucunda bir genel açıklama yapılması gerekiyor. Çift ya da tek atama olacağı da burada belli olacak. Atamalar üzerinde epeydir çalıştığımız bir konu. Yakın zamanda bir çözüm üretmeyi elbette çok istiyorum. Arkadaşlarımız bu atamanın yüksek olmasını bekliyor. Çabamız şu yönde, daha çok öğretmen atanması noktasında gereken çalışmaları, hazırlıkları yapıyoruz."

Yüksek Atama Müjedesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüksek atamanın yapılacağı sinyallerini birkaç seferdir katıldığı televizyon programlarında veriyor ancak sayısal bir değerlendirme yok. Fakat şöyle bir durumda var ki MEB sadece 20 bin öğretmen ataması bile yapsa en çok atama yapan bakanlık olmuş olur. Bu sene adaylar 60 bin öğretmen atamasının yapılması için ısrarcı. Çünkü puanları hem bir sene geçerli olacak hem de 140 bine yakın Sayıştay raporuna göre açık var.

Editör: TE Bilisim