Maliye Bakanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının görüşmeleri sonucunda her sene bilindiği üzere öğretmenlere kaç kişilik kontenjanın ayrılacağı belirlenmektedir. Acil ihtiyaçların hızlı bir şekilde karşılandığı için öğretmen atamalarında sayı bir hayli düştü. Buna göre yılda iki kere yapılan öğretmen ataması da yılda bire indirildi.

Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılında yapacağı öğretmen atama sayısının kaç olduğu, atamanın ne zaman yapılacağı tarihi, artıp artmayacağı konusunda yorumlar ve sorular gelirken konu hakkında Milli Eğitim Bakanı sayı verdi. Yine MEB öğretmen sayısı kaçtır? MEB'de toplam kaç öğretmen var? sorularının yanıtı da verildi.

20 BİN ATAMA YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama da 2018 yılında MEB'e toplam 20 bin öğretmen alınacağı ve atamaların ise Şubat ayında yapılacağı belirtildi. Buna göre başvuruların Şubat ayında yapılması, sonuçların Mart ayı gibi açıklanması, mülakatların Nisan, Mayıs aylarında yapılması ve atamaların ise Temmuz - Ağustos - Eylül ayları arasında yapılması bekleniyor.

TOPLAM ÖĞRETMEN SAYISI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Türkiye'de görevli toplam kaç öğretmenin olduğunu söyledi. Buna göre Türkiye'de toplam 904 bin öğretmenin görevlendirildiğini duyurdu. Bilindiği üzere FETÖ soruşturmalarından dolayı on binlerce öğretmen açığa alınmış ve suçları tespit edilenler ise ihraç edilmişti.

Editör: TE Bilisim