Korona virüs günlük yaşamı etkilemeye devam ediyor. Bu doğrultuda alınan tedbirlerden biri de eğitime ara verilmesi oldu. İlk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime uzaktan devam edilmesi kararı verilmişti. Bu durumda öğrenciler 23 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitime uzaktan devam edecek olup bu doğrultuda görev yapacak olan ücretli öğretmenlerin durumu ise merak konusu oldu. Bakan Selçuk AA’nın editör masasında merak edilen bu soruyu yanıtladı.

Ücretli Öğretmenlere Ödeme Olmayacak

Ücretli öğretmen olarak görev yapanlara uzaktan eğitim sürecinde ödeme yapılıp yapılamayacağı ile ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk "Ücretli Öğretmenlerin maaş durumlarıyla ilgili mevcut mevzuat, ücretli öğretmenlik girilen ders karşılığı verilen durumdur. Şu anki mevzuat durumunda bunu yapmamız mümkün gözükmüyor. Ülke olağanüstü durumdan geçiyor, istisnai durum söz konusu, bununla ilgili çalışmalar görüşmeler var. Şu an mevzuat geçerli. Bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi. Uzaktan eğitim süresince ücretli öğretmen olarak görev yapan personele ödeme yapılamayacağı da belli oldu.

Okulların Tatil Süresi Uzayacak Mı?

Birçok öğrencinin merak ettiği konulara da açıklama getiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin soruyu da "Her türlü senaryoya yönelik hazırlıklarımız var" şeklinde cevapladı.

Dünyada da Eğitime Ara Verildi

Okullara ara verilmesinin sadece Türkiye’ye has bir durum olmadığını açıklayan Selçuk, "Dünyada dün itibarıyla 900 milyon öğrenci okulda değil yani 1 milyara yakın öğrenci okula gitmiyor bütün dünyada. Bu sayı artacak. Bir taraftan da Çin ve bazı ülkelerde yayılım düşmeye başladı, tedavi ihtimalleri yükselmeye başladı, bazı olumlu haberler geliyor. Bütün bunları büyük fotoğrafta değerlendirip ona göre karar almamız lazım ki onu yapıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilisim