Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere uzun süredir öğretmen ataması gerçekleştirmekte ve adaylar kontenjana girmeye çalışmaktadır. Buna göre pandemi sürecinden dolayı 2021 yılına yönelik atama yapılacak mı sorusuna yanıt beklenirken dün Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de yapılan plan bütçe komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşüldü ve Bakan Ziya Selçuk'ta ilgili konularda açıklama yaparak 2021 yılında öğretmen atamasının devam edeceğini müjdeledi. Peki 2021 yılında kaç bin öğretmen ataması yapılacak, 60 bin atama yapılacak mı?

Bakandan Öğretmen Alımı Müjdesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "2021'de atama yapacağız. Bu bütçede öğretmen ataması tabiiki var. Sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var. Bunun müjdesini inşallah olduğunda paylaşacağız." açıklamalarında bulundu.

60 Bin Talep Ediliyor

2021 yılı için öğretmen adayları 60 binlik atama talep etmektedir. Buna göre geçtiğimiz 29 Ekim'de Twitter üzerinden bir araya gelen öğretmenler 1 milyon 100 binden fazla tweet atarak öğretmen atamaları konusunda dikkatleri üzerine topladı ve vekillerin, bakanların, meclis personellerinin isteklerini duymasını sağladı. Şu anda Sayıştay raporuna göre eksiklikleri, 62 bin kronik rahatsız öğretmen ve 2020 yılında emekli olan öğretmenler ile beraber 2021 yılında kaç bin kişilik atama yapılacak merak ediliyor ancak öğretmen adayları 60 bin öğretmen atamasının yapılmasını talep etmeye devam ediyor. Özellikle bazı milletvekilleri de sosyal medya üzerinden destek vererek 60 bin kişilik atamanın yapılması gerektiği, ilgili mercilere başvurdukları ve taleplerinin arkasında durarak incelemelere devam edeceklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim