Milli Eğitim Bakanlığ her sene adayların girdiği Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT, Eğitim Bilimleri ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sınavlarından elde edilen puanlar ile öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Bakanlıklar arasında uzunca yıldır en çok atamayı alan Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı içinde en çok kadroyu aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Ankara'da eğitim üzeirne yapılan konuşma da büyük bir müjde vererek 20 bin öğretmen ataması yapılacağı hususunda açıklama yaptı. Ancak bu durum öğretmenler için üzücü olarak görüldü çünkü onlar sene içerisinde 60 binlik atama talep etmekteydi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilgili konuyu değerlendirdi.

Bakandan 20 Bin Değerlendirmesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamasında ''Ben çok net söylüyorum yani daha fazla olması gerektiğini net söylüyorum. Haklılar, hayalleri var, gelecek beklentileri var, ev kuracaklar, aile kuracaklar, evlenecekler bunların çok farkındayız. Ekonomik imkanlar çerçevesinde de ilgili bakanlıklarla yapılan değerlendirmeler sonucunda böyle bir tablo ortaya çıktı. Ama tabii bizim temennimiz, gayretimiz, çabamız, çalışmamız bunun daha da ilerlemesi, daha da yükselmesi konusunda.'' ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı da daha fazla öğretmen istihdam etmek gayretinde ancak bütçeye göre atamalar yapılıyor.

Çalışmalar Devam Edecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çalışmalar, çabamız devam edecek ifadesi ile öğretmenlerde yeniden umut oluşturdu. Öğretmenler ikinci bir atama olması için mücadeleye devam ediyor. Ancak karar veren kurum burada Milli Eğitim Bakanlığı değil, Cumhurbaşkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığıdır. 20 binlik öğretmen atamasında bütçeye ve kurumlara bölümde 20 binlik alım uygun görüldüğü için böyle bir duyurunun geldiği ön görülmektedir.

Öğretmen Atama Grubunda Ne Yazıldı?

Öğretmenler atama için bir araya geldiği gruplarda yönetici olarak bilinen ve daha önce Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı ile görüşen öğretmen tarafından aşağıdaki yorum paylaşıldı. Bu yorumda öğretmenlerin atama için mücadeleye devam etmesi gerektiği, 40 bin kişilik alımın alınabileceği belirtildi. Öğretmenler genel olarak Twitter, Facebook ve Telegram'da bir araya gelmektedir. Öğretmenler https://twitter.com/ogrtmnlrpltfrmu sayfası ve https://twitter.com/mebmoap sayfaları üzerinden etkinlik ve mücadelelerine devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim