Milli Eğitim Bakanlığına bilindiği üzere yakın tarihte getirilen düzenleme ile artık öğretmenler sözleşmeli statüsünde mülakatlar ile atanmaktadır. Mülakatlar da adaylara en fazla +5 ile -5 puan verildiği bilinmekte olup mülakatların kaldırılmasına ve atamaların tekrar kadrolu statüsünde yapılmasına yönelik çok sayıda kampanya yapıldı.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığının mülakata yönelik düzenlemelerin yapılması talep ediliyordu ve Bakan İsmet Yılmaz katıldığı televizyon programında konu hakkında önemli açıklamalar da bulundu.

MÜLAKAT GEÇTİ KALDI OLACAK!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz mülakatların devam edeceği ancak atamaların KPSS puan sıralaması ile yapılacağını belirtti. Her ne kadar açıklanmasa da bundan sonra mülakatların puan usulüne göre değil geçti, kaldı yöntemi ile yapılması beklenmektedir.

100 BİN ATAMA TALEBİ AÇIKLAMASI

Yine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 100 bin öğretmen açığının olmasına rağmen neden 20 bin kişilik öğretmenin atandığı sorulara ise ek ücretler açıklamasını yaparak yurt geneli öğretmenler açıkların olduğu için maaşlarına ekstra 600 lira civarında zam aldığı ve 100 bin kişilik atama yapılırsa verilen 600 liralık ekstra ücretin verilmeyeceğini mağduriyetlerin oluşacağı yanıtını verdi. Tabi kadrolarda hemen doluluk oranının olmaması da buna etken arasında görülmektedir.

Editör: TE Bilisim