Bakan Avcı’dan 4+4+4 Açıklaması

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemiri Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ziyaret etti. Katıldığı bu ziyarette, oda üyeleri ile sadece seçim zamanlarında değil, bir diğer zamanda da sık sık bir araya geldiklerini ve eğitimde sanayicileride doğrudan ilgilendiren düzenlemeler yaptıklarını bildirdi.

Milli Edğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı ziyarette şunları söyledi; Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda ne gibi bir eğitim düzeyine ihtiyacımız var. Bu konu ile daha önce de öneilerinizi konuşmuşturk.4+4+4 eğitim düzenlemesinin sonrasında yatan temel ilkelerden birisi de daha önce farklı uygulanan modeller nedeniyle mesleki eğitimin çok ciddi hasar görmüş olmasıydı. Bu düzenlemeleri yaparken en önemli önceliklerimizden biri de mesleki ve teknik eğitimin yaygınlaştırılması, niteliğinin artırılması ve bu alanda sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri gibi sektörün temsilcileriyle de çok yoğun iş birliğinin sağlanmasıydı. Bununla ilgili attığımız çok güzel adımlar var." diye belirtti.

Özaydemir de talep ve bekletilerine dair bilgi verirken bu ziyaretten çok mutluluk duyduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yaptığı ziyareti sırasında, AK Parti eskişehir Milletvekili Salih Koca ve AK parti Eskişehir Milletvekili adayı Mustafa Kemal bilçerde eslik etti.

Editör: TE Bilisim