Bakan Açıkladı! Okulların Açılması, Ücretsiz Tablet, Yüz Yüze Sınav Tüm Sorular Duyuruldu

Milli Eğitim Bakanı okullar ne zaman açılacak, ücretsiz tablet verilecek mi, yüz yüze sınav olacak mı gibi soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bilindiği üzere son günlerde sık sık televizyon programlarına canlı yayın konuğu olarak katılmakta ve hem gündemde ki konuları değerlendirmekte hemde gelen sorulara yanıtlar vermektedir. Bugün NTV'de konu olan bakan pek çok sorunun cevabını verdi. Özellikle veliler ve öğrenciler tarafından okullar ne zaman açılacak sorusu da yanıt bulmuş oldu.

Okullar Açılacak Mı?

Bakan Ziya Selçuk okulların açılıp, açılmayacağına ilişkin 4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih açıklamasında ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açıklaması yönünde bir talebim var. Tüm bunlara baktığımda 4 Ocak iyimser bir tahmin... açıklamasını yaptı. Buna göre henüz tarih net değil ancak 4 Ocak'a kadar salgın kontrol altına alınırsa okullar açılabilir.

60 Bin Öğretmen Ataması

60 bin öğretmen atamasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imkan doğrultusunda atamaların yapılacağı ve çalışmaların sürdürüldüğünü duyurdu.
ATAMA AÇIKLAMASI İÇİN BURAYA GİRİNİZ

Anaokulu ve Kreşlerin Durumu

Türkiye'de veliler işe gittiğinden dolayı en çok anaokulu ve kreşlerin açılmasını talep ediyor. Bakan Ziya Selçuk ilgili konu da önümüzdeki hafta görüşmenin yapılacağını belirtti.

Ücretsiz Tablet Konusu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk toplam 500 bin tabletin maddi durumu iyi olmayan ailelere dağıtılacağını belirtirken şu ana kadar 150 bin tabletin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

Yüz Yüze Sınav Olacak Mı?

22 Ocak'ta karne vermek istiyoruz. En az bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz. Biz çocuğuzun eline basılı karne vermek istiyoruz. Tüm şartlara karşı da hazırlıklarımı sürdürüyoruz.

Eğer şartlar uygun olursa Milli Eğitim Bakanlığı okullarda en az bir sınavı yüz yüze yapmak ve öğrencileri sınav psikolojisinden uzaklaştırmamayı hedeflemektedir.

Öğretmenlerin Aşı Durumu

Sağlık Bakanlığı halkın içinde olan meslek gruplarında istihdam edilenlerin aşılanacağını belirtmişti. MEB Bakanı da öğretmenlerin aşılanması için çalışmaların sürdürüldüğünü duyurdu.

LGS ve YKS Hususu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk LGS ve YKS konusunda gelen çok soru olduğundan dolayı bu konu hakkında da EBA'nın içeriği gelişti, şu an yeterince kaynak var. Müfredatın tümünden sorumlu olmak bize gelen tavsiyeler arasında. Bu karar bürokratik değil, eğitimcilerin ortak görüşü. Bizim nisan, mayıs aylarında telafi eğitimimiz oldu. Önümüzdeki 2 yıl için bir telafi eğitim planımız var. şeklide açıklama yaptı.

Öte yandan yarı yıl tatilinin de daha önceye alınmasının Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde olduğuna yönelik bilgi verildi.