Korona virüs önlemleri nedeniyle eğitime uzaktan devam ediliyor olsa da geçtiğimiz aylarda gerçekleşen 20 bin öğretmen alımı sonrasında en çok merak edilen konulardan biri de öğretmen adaylarına yönelik ek atama takviminin ne zaman açıklanacağıydı. Konu ile ilgili olarak gündemde yer alan son dakika haberine göre 20 bin öğretmen ek ataması ilerleyen günlerde açılabilir. Sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından bir açıklamada bulunuldu.

Tercihler 9-13 Mart Arasında Alınmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu ay başında 9-13 Mart tarihleri arasında 20 bin öğretmen alımı kapsamında adayların tercihleri alınmış olup2020 yılı itibari sözleşmeli öğretmen ataması sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapıla açıklamada da konuya ilişkin Okul açık mı, değil mi? Ne kadar süre olacak? Bu belirsizlik nedeniyle bu günlerde verilecek kararlara bağlı olarak bu takvim üstünde de çalışacağız. Mevcut atamayı bir yola koyalım hemen arkasından 20 bin ek öğretmen atamasıyla ilgili de çalışmalar devam edecek” ifadelerine yer verilmişti.

Hamza Aydoğdu Açıkladı

Bugün okulların açılması ile ilgili bir paylaşım yapan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun yaptığı paylaşımın altına, ek atama takviminin ne zaman yayınlanacağını soran bir öğretmen adayına Hamza Aydoğdu tarafından “Az kaldı” açıklaması yapıldı.

Özellikle adayların tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra birçok öğretmen adayı ek atama takvimi merakla beklemeye başlamıştı. Bu noktada hem okulların uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin sorunun cevap bulması hem de devlet faaliyetlerinin ve atamaların devam etmesi sebebi ile öğretmenlerin ek atama takvimlerinin bu ay sonu ya da nisan başı gibi açıklanmasına muhtemel olarak bakılıyor.

Editör: TE Bilisim