Milli Eğitim Bakanlığına bağlı açıköğretim liselerinde on binlerce aday eğitim görmektedir. Genci, yaşlısı, örgüne imkanı olmayan pek çok kişi AÖL üzerinden eğitimlerine devam ederken AÖL'den mezun olabilmek için adayların belirli bir krediyi ve baraj derslerini geçmesi gerekmektedir. Peki güncel olarak Açıköğretim Lisesi AÖL'den mzeun olabilmek için adayların toplam kaç krediyi tamamlaması gerekmektedir.

Mezun Olunması İçin Gereken Kredi Güncellendi

2020 yılına kadar açıköğretim lisesi AÖL'den mezun olabilmek için öğrencilerin minimum 192 krediyi tamamlaması gerekirken yeni yapılan güncelleme ile kredi 170'e düşürüldü. 2020 yılı dahil olmak üzere bundan sonra açıköğretim listesi AÖL'den mezun olabilmek için adayların 170 ve üzerinde krediyi alması yeterli olacaktır.

Baraj Dersler Geçilmelidir

Açıköğretim liselerinde öğrenciler aldıkları tüm dersleri geçmesi gerekmiyor. Dönemlik 35 kredilik ders alabilen öğrenciler seçmeli ve seçmeli olmayan derslerden hepsinden geçtiğimi takdirde 35 kredinin tamamını doldurmuş olmaktadır. Buna göre önceden minimum 192 kredi alması gerekmekte olan öğrencilerin artık 170 ile üzerinde kredi alması ve bu kredi ile mezun olabilmeleri sağlanmıştır. Ancak adayların dikkat etmesi gereken bir husus vardır ki üst üste dönemden kalsalar da, kredileri 170i geçse dahi baraj derslerden geçmiş sayılmazlar. Adayın açıköğretim lisesi AÖL'den mezun olabilmek için 170 ve üzerinde krediyi toplaması aynı zamanda da baraj dersleri geçmesi şartı güncel olarak aranmaktadır.