Korona virüs önlemleri sebebi ile birçok alanda tedbirler alınmış olup bu tedbirlerden ilki de okulların uzaktan eğitim ile devam etmesine yönelikti. Fakat normalleşme süreci içerisinde okulların ne zaman açılacağına ilişkin binlerce öğrenci ve aileler meraklı bekleyişlerini sürdürmekteydi. İşte bu konuya ilişkin yapılan bir son dakika açıklamasında okulların 24 Ağustos 2020 tarihinde açılacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı Açıkladı

Milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği haberlerden biri okulların açılış tarihine ilişkin açıklama olup buna yönelik bir açıklama ise Cumhurbaşkanı Yardımcılığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan normalleşme takviminde yer aldı. Bu takvime göre ise okulların 2020 ile 2021 eğitim öğretim yıllarına ilişkin telafi derslerinin 24 Ağustos’ta başlaması ve okulların da bu tarihte açılmasının planlandığı yer alıyor.

Bakan Selçuk’un Açıklaması

Tüm Türkiye genelinde bu şekilde bir takvim belirlenmiş olsa da geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından “Bizim bazı illerimiz de hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız” yapılan açıklamada vaka görülmeyen illerde bu sürecin daha önceden başlayabileceğinin sinyalleri verilmişti.

Takvimde Yer Alan Detaylar

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan takvimde özel ve resmi eğitim kurumları (anaokulu-ilkorta-lise için 2020-2021 eğitim öğretim yılının telafi eğitimi yapılacak şekilde ağustos ayının son haftasında açılması (24 Ağustos 2020) şeklinde bir tarih yer almıştır.

Aynı zamanda 20.000 yeni öğretmen alımına ilişkin sürecin başlatılması (1 Haziran 2020), Genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla mesleki eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri ve halk eğitim merkezlerinin hizmete açılması (8 Haziran 2020) olarak belirlendi.

Editör: TE Bilisim