Milli Eğitim Bakanlığı her sene Aralık ayında birinci atama ilanını kamuoyuna duyururken bu sene Şubat ayının ikinci haftası gelmesine rağmen halen ilk atama dahi yayımlanmadı. İlanın gecikmesinden dolayı adaylar tek atama olacağına yönelik bekleyişleri devam ederken dombra şarkısına cover yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. 60 bin öğretmen ataması ne zaman gelecek, 60 bin atam ne zaman olacak soruları sürerken öğretmenler az önce yeni şarkıyı paylaştı.

60 Bin Atama Dombra Şarkısı

Yukarıda öğretmenlerin hazırlamış olduğu dombra'nın cover versiyonunu görebilirsiniz. Şarkılar ile, videolar ile, ağaç dikme kampanyaları ile farklı yollar izleyen ve bir çok sosyal sorumluluk kampanyasına imza atan öğretmenler sanattan, spora, siyasilerden, vekillere kadar gönülleri fetih ederken henüz 60 bin öğretmen ataması açıklaması gelmedi.

Ne Gelişmeler Yaşandı?

Şubat ayı başında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu anda atama sayısına dair hiçbir şeyin belli olmadığının altını çizmişti ve işaret olarak kabineyi göstermişti. Öyle ki Bakan Ziya Selçuk sıklıkla yıllık toplam atamanın kabine de kurumlara, bakanlıklara bölündüğü ve ona göre atamaların yapıldığını söylemişti. Adaylar kabine toplantılarını dikkatle takip ederken hangi kurum için kaç kişilik atamanın yapılacağı yönünde açıklamanın gelmesini bir an önce bekliyor. 5 aydır 60 bin öğretmen ataması için çaba gösteren adaylar aşağıda bir rakamı kabul etmemekte ısrarcı olarak devam ederken bizlerde bu umutlu bekleyişte öğretmenlerimizin seslerini duyurmaya çalışıyoruz.