Milli Eğitim Bakanlığı her sene öğretmen atamalarına devam ederken son 2 yıldır 40 bin kişilik öğretmen ataması gerçekleştirildi. Ancak atamalara rağmen halen acil ihtiyaçlarda kapanma olmadı ve 80 bin ücretli öğretmen bu sene için yine göreve başlatıldı. Okullarda iyi bir eğitim verilmesi için MEB sınıf kontenjanlarını düşürüyor ve bu durum öğretmen ihtiyacını artırırken 2021 yılı için 60 bin öğretmen ataması talebini adaylar yenilemeye devam ediyor. Buna göre kritik zamana girildi.

60 Bin Atama Tarihi Ne Zaman Belli Olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de pazartesi itibari ile tüm bakanlıklar ve kamu kurumlarının bütçeleri, atamalarına ilişkin bir çok detay belli olacak. Geçen sene Aralık ayının ikinci haftasının sonlarından sonra TBMM'de görüşmeler bitmiş ve öğretmen ataması ilanı çıkmıştı. Bu sene MEB bütçe ve atama görüşmesi 13 Aralık tarihinde yapılacak. Yani 60 bin öğretmen ataması için kritik tarihe girildi. Adaylar 60 bin atamayı çok istiyor.

MEB 60 Bin İsteyebilir

Twitter'dan gelen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığının Maliye Bakanlığından 60 bin atama isteyebileceği ön görülüyor. Özellikle salgından dolayı öğretmenlerin korona virüsüne yakalanması, 62 bin idari izinli öğretmenin olması, 140 bin öğretmen açığının bulunması 60 bin atama talebini güçlendiriyor.

Her Gün Saat: 18.00'de Öğretmen Etkinliği

Öğretmenler seslerini duyurabilmek, çocuklarına kavuşabilmek ve 60 bin atama isteklerini iletmek için dün başlayan etkinlikte her gün saat 18.00'da Twitter üzerinden buluşma ve etkinlik yapma kararı aldı. Buna göre öğretmenler 5 Aralık ile 12 Aralık tarihine kadar her gün 1 milyon üzerinde tweet atarak gündeme girecek. Adaylar için kritik tarihe girildi ve 13 Aralıkta MEB bütçesi çok yüksek ihtimal belli olacak, atama ilanı duyurulacak.

Editör: TE Bilisim