Milli Eğitim Bakanlığı MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Adaylar atamadan önce mülakata girecek ve mülakatta puan alacak. Buna göre sınav yeri başvuruları bugün başlamış olup adaylar 5 farklı sınav merkezini tercih edebilmektedir. 20 bin öğretmen ataması için toplam 60 bin öğretmen adayı mülakata girecek. Peki mülakatta neler sorulacak, adayların nelere dikkat etmesi gerekiyor? Öğretmen mülakatları hakkında tüm detaylar.

ÖĞRETMEN MÜLAKATI DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında 60 bin aday teker teker 5 ile 10 dakika arasında sürecek bir mülakata alınacak ve mülakatta farklı sorular ile karşılaşacak. Adayın cevap verme potansiyeli, konulara hakimiyeti, diksiyonu, davranışları, saygınlığı, kılık kıyafeti, güncel bilgisi, genel kültürü, zamanı kullanım durumu, konuşmasındaki vurgu ve tonlar, Türkçe telaffuzu, jest ve mimiklerine komisyon üyeleri dikkat etmekte ve tüm bu değerlendirmelerin ardından adaya puan vermektedir.

60 bin öğretmen adayına 4 ana başlıktan oluşan konu hakkında puan verilecek olup bu ana başlıklarda kendi arasında 5'e bölünmekte olup sonuç itibari ile öğretmen adayları 20 aşamalık bir deneme sürecinden mülakat puanı almaktadır. Bu puan ile öğretmen adayının ataması gerçekleşmektedir. Mülakatta nelerin sorulacağı konusunda ise net bir bilgi yok.

Editör: TE Bilisim