Milli Eğitim Bakanlığında ilkokul düzeyindeki öğrenciler ile 5, 8, 9 ve 12. sınıf kademelerinde yüz yüze eğitimler haftanın iki günü normal ders ve hafta sonu bir gün olmak üzere 3 gün suretiyle devam ederken veliler 6,7,10 ve 11. sınıflarda okullar ne zaman açılacak, 23 Kasım'da okullar açılıyor mu, büyük bir merak ile başlıyor. Peki resmen açılış tarihi doğrulandı mı?

23 Kasım Henüz Resmileşmedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 23 Kasım'da okulların tüm kademeler için açılabileceğini ancak henüz resmi olmadığını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı şu an için okulların 23 Kasım'da açılmasını uygu görüyor ancak önümüzdeki günlerde tablonun seyri çok önemli ve ona göre bir karar verilecek. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çocuklar için okulların güvenli olduğunu belirtmişti. Yine Sağlık Kurulu da okullardaki korona virüsün kontrol altında olduğu ve yayılım hızının düşük olduğunu belirtmişti. Bilindiği üzere okullarda maske zorunlu ama dışarıda pek çok çocuğun maskesiz dolaştığı görülüyr.

Cumhurbaşkanı Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilgili husus hakkında önümüzdeki günlerde görüşmelerin yapılacağı ve resmi tarihin duyurulacağını müjdeledi. Buna göre henüz 23 Kasım tarihi netlik kazanmadı ancak tablolarda büyük bir değişim olmazsa tüm kademelerde 23 Kasım'da okulların açılması ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim