Mart ayından beri covid-19 tehlikesi nedeni ile ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitimler uzaktan devam etmekte öğrenciler bilgisayar üzerinden dersleri takip etmektedir. Buna göre şu anda 5, 8, 9 ve 12. sınıflarda eğitimler haftanı iki günü ve hafta sonu ise bir gün kurs şeklinde devam etmekte olup köy okullarında eğitimler haftanın her günü yapılıyor. MEB'e bağlı tüm sınıflarda yüz yüze eğitimlerin 23 Kasım itibari ile başlayacağı belirtiliyordu ancak yüz yüze eğitimlerin ertelenme ihtimali var.

Bakandan İkinci Dalga Uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığının tüm sınıflarda yüz yüze eğitim yapıp yapmayacağı büyük bir merak ile beklenirken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "6, 7, 10 ve 11. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak mı?" sorusuna, “İkinci dalga gelmeseydi biz rutin olarak bütün sınıfları peş peşe başlatmayı planlıyorduk." şeklinde açıklama yaptı. İlgili açıklamadan sonra ikinci dalga sebebi ile eğitimlerin daha ileri bir tarihe ertelenebileceği durumu gündeme geldi.

23 Kasım Denilişti

Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde yüz yüze eğitimin 23 Kasım tarihinde yapılmasının planlandığı söylenmişti ancak bu durumun ilerleyen günlerde yeniden görüşülmeye devam edeceği de belirtilmişti. Sağlık Bakanlığından yeni ikinci dalga senaryolarının gündeme getirilmesi, ağır vaka sayılarının artması bazı şehirlerde hastanelerin dolma noktasına gelmesiyle beraber okulların ileri bir tarihe ertelenebileceği ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim