Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen statüsünde toplan bir milyona yakı öğretmen bulunmaktadır. Her sene yeni öğretmen alımları yapıldığı gibi yine acil ihtiyaçların karşılanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmen ataması da gerçekleştirmektedir.

Bundan önce ücretli öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak atanabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 5 sene boyunca görev yapması gerekiyordu şimdi bu süre kısaltılacak. Ücretli öğretmenlik düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye sevk edildi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de görüşülen konuya göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ücretli öğretmen statüsünde görev yapan 540 gün sigorta primi ödenen adaylar sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecek. Tabi bu konu hakkında bazı şartlara aranacak. Örneğin adaylar direkt olarak atanmayacak ve sözlü / yazılı sınav puanlarına bakılacak.

Eğer TBMM'de görüşülen ücretli öğretmenlik düzenlemesi kabul edilirse ücretli öğretmenlikten sözleşmeli öğretmenliğe atanabilme sayısı en fazla 5 bin olacak. Yani 5 binden fazla ücretli öğretmenlikten sözleşmeli öğretmenlik pozisyonuna atama yapılmayacaktır. İşin Olsa ekibi olarak ilgili konuyu takip etmeye devam ediyoruz, gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.