Milli Eğitim Bakanlığı son 23 senenin en düşük öğretmen atamasını 2021 yılı için yayımladı ve 19 bin 940 kişilik ilan kamuoyuna duyuruldu. Mülakat süreçleri halen devam ederken öğretmenler rekor bütçeye rekor atamanın yakışacağını ve ek atamanın biran önce gelmesini talep etmektedir. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı acil doldurulması gereken kadrolara ücretli öğretmen ataması yapıyor. Ancak ücretli öğretmenlerinde bir çoğunun gerçek öğretmen olmadığı biliniyor. Öyle ki Türk Eğitim Sendikası verilerine göre öğretmen olmadığı halde 41 bin kişinin öğretmenlik yaptığı öğrenildi. 7 bin 777 önlisans mezunu (tarla bitkileri, hayvan yetiştiriciliği, tekniker bölümleri vb.) kişi öğretmen olmadığı halde öğretmenlik yapıyor. 33 bin 395 lisans mezunu ise öğretmen olmadığı halde öğretmenlik yapıyor. (Türk Eğitim Sen Verileri: https://turkegitimsen.org.tr/icerik_goster.php?Id=14003)

Ek Atama İçin Öğretmenler Ankara Geliyor!

Ek atamanın biran önce yayımlanması için öğretmenler 3 Haziran günü Ankara Ulus'a geliyor. Ramazan öncesinde yapılan ilk etkinliğin ardından büyük bir kamuoyu yaratan öğretmenler şimdi bunun ikincisini yapacaklar. Türkiye'nin 7 bölgesinden eş zamanlı araçlar kalkacak ve binlerce öğretmen Ulus meydanına gelecek. Öğretmenlerin istekleri ise öğretmen olmadığı halde, öğretmenlik diploması olmadığı halde öğretmenlik yapan 41 bin kişi yerine KPSS puanı olan, diploması olan, yeni 40 bin kişilik atama yapılmasıdır. Öğretmenler https://twitter.com/ogrtmnlrpltfrmu sayfası ve sayfasına ait İnstagram ile Telegram sayfasından ortak karar alarak hareket etmektedir.

Ücretli Öğretmenlik Sistemine Yoğun Eleştiri

Sanat, spor, siyaset ve akademisyen kitlelerinden ücretli öğretmen sistemine yoğun eleştiri var. Çünkü hiçbir meslek grubunda ücretli öğretmenlik sistemi yok. Ancak çocukların hayata ilk adım attığı noktada ücretli öğretmenlik sistemi bulunuyor. Biran önce bu sistemin kaldırılması özellikle 2021 yılında yeni KPSS yapılmadan yani 2020 KPSS puanları yanmadan biran önce ek atamanın yetiştirilmesi talep edilmektedir.

Editör: TE Bilisim