Ülkemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde iki haftada bir kabine toplantısı yapılmaktadır. Bu toplantılarda gündeme ilişkin bilgiler, kamuya atamalar, ekonomik durumlar vb. gibi hususlar tartışmakta ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her kabine sonrası halka canlı sesleniş yapmaktadır. 25 Ocak kabineden öğretmen ataması duyurusu gelebilir mi? Sınav sonuçlarının üzerinden aylar geçmesine rağmen öğretmen adayları henüz atamaya ilişkin bir bilgi almadı.

Kabineden Müjde Bekleniyor

Sosyal medyada gelen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığının kabine toplantısında öğretmen atamaları hususunun da gündeminde olduğu belirtiliyor. İlgili duyumlar gerçekse yarın öğretmen atamalarına ilişkin kabinede görüşme yapılacak. Ancak resmi olarak kaç bin kişilik atamanın yapılacağı duyurusu gelir mi bilinmiyor.

Kabinede Görüşülüyor Demişti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kabine de 2021 yılı için alınacak toplam sayıların görüşüldüğü, bu sayıların kurumlara dağılışının incelendiğini de belirlemişti. Buna göre atamalara ilişkin büyük bir yol kat edildiği biliniyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk Ocak ayı başında bu ay içerisinde çalışmaların belli bir noktaya geleceği ve gelmesi durumunda bunun da adaylara paylaşılacağını müjdelemişti.

Ocak Sonuna Kadar Açıklama Bekleniyor

Ocak ayı sonuna kadar resmen ilan gelmese de ilk atamanın kaç bin olacağı sorusunun açıklanması bekleniyor. Yapılan görülere göre ilk atama da 20 bin, 25 bin ya da 30 binlik ilanın geleceği tahmin ediliyor. Şu an için en kuvvetli sayı 20 bin olarak görülüyor. Ancak adayların sınav puanları sadece 1 sene geçerli olacağı için İşin Olsa ekibi olarak ilk atamanın minimum 30 bin ve üzerinde gelmesini temenni ediyoruz. 80 bin ücretli öğretmen yerine emek veren 30 bin öğretmenimizin (ilk atamada) görevi başında olmasını ve toplamda 60 bin öğretmen atamasını bizlerde talep ediyoruz.

Editör: TE Bilisim