Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere mevcuttaki açıkların tamamını ücretli öğretmen ile kapatırken yerine atamalar yapıldığında açık sayısını daimi olarak kapatmaya çalışmaktadır. Buna göre 2021 yılında MEB'de görevli kaç ücretli öğretmen var? Sizler için Personel Genel Müdürlüğü raporları, Eğitim Sendikaları raporlarına göre MEB bünyesinde istihdam etmekte olan ücrelti öğretmen sayısına ilişkin detaylı haber turumuzu hazırladık.

2021 MEB Ücretli Öğretmen Sayısı Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığında 2021 yılında görevli ücretli öğretmen sayısı 80 bin 583 olarak duyuruldu. Ücretli öğretmenler devlet okullarında görevlerine devam etmektedir.

Ücretli Öğretmenlerin Mezuniyet Dağılımı Nedir?

MEB bünyesinde 80 binden fazla ücretli öğretmen var. Mezuniyetlere göre dağılıma bakıldığında 37 bin eğitim fakültesi mezunu, 33 bin diğer lisans fakültelerinden mezun aday görev yaptığı öğrenilirken kalan 10 bin kişilik kadroda ise ön lisans mezunu adayların öğretmenlik yaptığı görülmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığında ücretli öğretmen olmak için bilindiği üzere branş şartı konulmamaktadır. Yani ön lisans mezunu her hangi bir öğretmen fizik, kimya, biyoloji vb. gibi dersler için müracaatlarını yapabilirken, her hangi bir lisans mezunu aday da istediği branş için müracaatlarını yapabilmektedir.