2021 yılının ilk öğretmen atamasına artık sayılı günler kaldı. Bilindiği üzere genel olarak Şubat ayında bir öğretmen ataması planlanmakta olduğundan yakın zamanda öğretmen atamasına yönelik ilanın gelmesi talep edilmektedir. Sayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanacağı bilinmekte olup müjdenin verilmesi için ikinci kabine toplantısının beklendiği ön görülüyor.

İlan Ne Zaman Yayımlanır?

Kabine toplantılarında gündem başlıkları konuşulduğu gibi kurumların yıllık atamaları da gündeme gelmektedir. Bu sebepten dolayı 24 Ocak tarihinde yapılacak olan 2021 yılının ikinci kabine toplantısında öğretmen atamasının sayısının da belli olması bekleniyor. Müjdeyi biz 24 Ocak tarihinden sonra bekliyoruz fakat bunun sadece tahminden ibaret olduğu unutulmamalıdır.

Branş Dağılımları Nasıl Olacak?

Branş dağılımlarında aşırı bir farkın olması beklenmiyor. Ancak köy okullarının hizmete girmesi dolayısı ile sınıf öğretmenliği kontenjanının artacağı ön görülüyor. Yine 8. sınıftan mezun olan sayısı 5. sınıfa geçecek olan aday sayısından çok daha fazla belirtiliyor ancak liselerde öğrenci başına düşen öğretmen sayısı orta okula göre fazla olduğu için bunun kontenjana yansıması nasıl olur bilinmemektedir. Bakan Ziya Selçuk okul öncesi için İngilizce dersinin düşünüldüğünü açıklamıştı bu durum İngilizce öğretmeni atamalarına olumlu yansıyacağı gibi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin kontenjanının da biraz daha artması beklenmektedir çünkü açık oldukça fazla gözüküyor. Resmi rakamlar ilan geldiğinden belli olacaktır.

Editör: TE Bilisim