da yapılan okul inşaatları ve artan nüfus nedeni ile öğretmen ihtiyaçları artmaya devam ediyor. 2021 yılı için adaylar 60 bin öğretmen ataması talep etmeye devam ederken öğretmen ataması ilanı ne zaman çıkacak gibi soruları büyük bir merak ile beklemektedir. Peki 2021 öğretmen ataması duyurusu ne zaman gelecek? İlgili soruların hepsini haberimizde okuyabilirsiniz.

Atama Tarihi Ne Zaman Belli Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılının atama tarihi 20 Aralık 2019 tarihi itibari ile duyuruldu. Bu sene Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de bütçe görüşmeleri geçen seneye göre daha erken bir tarihte gerçekleşmektedir. Bu sebepten dolayı adaylar 14 Aralık tarihinden sonra hazır olmalıdır ki her an atama ilanı müjdesi gelebilir.

60 Bin Öğretmen Ataması Olacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığında mevcutta 140 bin civarı öğretmen açığı olduğu bilinmektedir. Pandemi ile birlikte 62 bin öğretmene idari izin verildi. Acil doldurulması gereken kadrolar için ise 80 bin ücretli öğretmen yerleştirilmesi gerçekleştirildi. Buna göre ilgili verilere bakıldığında 60 bin öğretmen ataması sayısının hayal olmadığı görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığının Hazine ve Maliye Bakanlığından 60 bine yakın bir kadro talebinde bulunacağı duyumları gelmektedir.

13 Aralıkta TBMM'de MEB'in bütçesi görüşülecek, atamaları hakkında değerlendirmeler yapılacak. Bu sebepten dolayı atama bekleyen öğretmenler Twiter, Telegram üzerinden her gün etkinlikler yapmaktadır.

Editör: TE Bilisim