Ülkemizde bilindiği üzere eğitimin geri kalmaması ve açıkların kapatılabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı her sene en az 20 bin kişilik öğretmen ataması gerçekleştirmekte olup bu atamalarda Kamu Personeli Seçme Sınavı, Eğitim Bilimleri ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT'ye girerek puan alan adaylar müracaat edebilir. Buna göre 20 bin öğretmen ataması Mart ayında yapılmıştı ikinci bir atamanın KPSS sonrası mı öncesi mi yapılacak derken tarih açıklandı ve KPSS'den önce yapılacağı öğrenildi. Peki son sınıf öğrencileri yani 2020 yılında mezun olacak öğretmen adayları müracaat edebilir mi?

2020'de Mezun Olanlar Başvurabilir Mi?

2020 yılında on binlerce öğretmen adayı daha öğretmenlik bölümlerinden mezun olacak peki bu kişiler müracaat edebilir? Evet başvuru yapabilirler ancak bunun için 2019 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı, Eğitim Bilimleri ve alan sınavlar varsa Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT'ye girmeleri gerekmektedir. Eğer girdiler ve sınavdan 50'nin üzerinde bir puan aldılarsa müracaatlarını yapabilirler. Ancak sınava girmedilerse başvuru yapamazlar çünkü atamalar puana göre yapılmaktadır.

Corona Sebebi ile Atamalar Ertelenir Mi?

Mevcut durumda halen corona virüsü ülkede var olduğu için eğitim sistemi ilerlememekte ve öğretmenler iş başı yapamamaktadır. Ancak atama tarihleri net olarak duyurulduğundan dolayı olağanüstü bir ilan olmadığı sürece başvuru tarihlerinin ertelenmemesi beklenmekte olup sadece virüs gibi olağan dışı durumlar sebebi ile başvuruların açıklanma süresi biraz daha geç açıklanabilir.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

Editör: TE Bilisim