Milli Eğitim Bakanlığı her sene ortalama 20 bin civarı öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı, Eğitim Bilimleri Testi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinden aldıkları ortalama puan ile müracaatlarını gerçekleştirmektedir. Yüksekten düşüğe sıralamalar yapıldıktan sonra adaylar mülakatlara alınmakta ve komisyon tarafından yeniden verilen mülakat puanı ile atanmaktadır. 2020 yılı öğretmen ataması ne zaman yapılacak büyük bir merak ile beklenirken Milli Eğitim Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı ve internet sitesi üzerinden duyuru yayımladı ve öğretmen atamalarının tarihleri açıklandı. Peki detaylar nedir?

ÖĞRETMEN ATAMASI TARİHİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan resmi duyuru ile öğretmen atamalarının 6 Ocak ile 10 Ocak 2020 tarihlerinde yapılacağı belirtildi. Yalnız adayların unutmaması gereken konu şudur ki bu tarihler sadece müracaat tarihleridir. Yani öğretmen ataması müracaatları 6 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olup 10 Ocak 2020 tarihinde sona erecektir.

BRANŞLARA GÖRE KADRO DAĞILIMI

Bu tarihlerden sonra 21 Ocak 2020 tarihinde Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı yapılacak olup 5 şubat ile 22 Şubat tarihleri aralığında ise adayların mülakat süreçleri yapılacaktır. Mülakat sonuçları ise 25 Şubat tarihinde yayımlanacak. Bu tarihten sonra sözlü sınava itiraz etmek isteyen adayların itiraz işlemleri, değerlendirme işlemleri yapılacak ve 18 Mart tarihinde ise atama sonuçları açıklanacak. Güvenlik soruşturması ne zaman yapılacak, öğretmenler ne zaman göreve başlayacak hususlarında ise net bir bilgi yok.

Editör: TE Bilisim