Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde başarılı fakat ailevi olarak maddi gücü yetersiz olan kişilere bursluluk sınavlarına katılmasını sağlamakta ve burada dereceye giren öğrencilere burs imanı vermektedir. Verilmekte olan burs ücretleri karşılıksız verilmekte olup öğrencilerden sonraki yaşlarında tekrar bu ücretler istenmemektedir. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklama da bursluluk sınavının son başvuru tarihinin uzatıldığı belirtildi Halen ilköğretim ya da ortaöğretim bursluluk sınavına başvuru yapmadıysanız sizlerde müracaat edebilir ve burs alabilirsiniz. Peki Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavı başvurusunun son tarihini ne olarak açıkladı?

Son Başvuru Tarihi Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk yapılan duyuru da ilköğretim ve ortaöğretim için bursluluk sınavı son başvuru tarihi 17 Şubat olarak açıklanmıştı. Buna göre bursluluk sınavı başvurusunun birkaç gün sonra bitmesi beklenirken Milli Eğitim Bakanlığından yeni bir duyuru daha yapıldı ve bursluluk sıanvı son başvuru tarihinin Türkiye genelinde 24 Şubat olduğu belirtildi. Peki Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavına başvuru yapmak isteyen ailelerin ne yapması gerekiyor?

Bursluluk Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Derslerinde başarılı fakat ailevi olarak maddi gücü yetersiz olan ailelerin bursluluk sınavına başvurması için çocuğunun eğitim gördüğü okulun müdürlüğüne gitmesi gerekmektedir. Buradan hem bursluluk sınavı hakkında bilgi alan aileler hemde resmi olarak başvurularını yapabilip evraklarını alarak takip edebilecektir. Busluluk sınavında dereceye giren öğrencilere eğitimleri boyunca burs ödemeleri yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim