Binlerce öğretmen adayı 2020 2021 eğitim ve öğretim yılı ücretli öğretmenlik başvurularının tarihi, nasıl başvuru yapılacağı gibi konular hakkında güncel duyuları merak etmektedir. Konu ile ilgili olarak ücretli öğretmenlik başvuruları hakkında MEB tarafından açıklanan resmi bir takvim olmayıp adayların başvuru yapmak için çalışmak istedikleri il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yayınlanan duyuruları iyi takip etmelidir. Bunun yanı sıra başvurular her daim E-devlet üzerinden gerçekleştirilebilmekte olup özellikle okulların açılmasından önce başvuruların mutlaka yapılması gerekiyor. İşte nasıl başvuru yapılır ve konuya ilişkin diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ücretli öğretmenlik başvurusu yapacak adayların öncelikle e-devlet üzerinden ilgili hizmete giriş yapmaları gerekmektedir. Bu noktada https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ucretli-ogretmenlik-basvurusu adresi üzerinden adaylar giriş yapabilir.

Açılan ekranda adayların kimlik bilgileri yer almakta olup adaylar bu bilgilerin doğrul olup olmadığının kontrolünü gerçekleştirmelidir. Daha sonra ileri butonuna tıklanarak iletişim bilgileri görüntülenir. Aynı şekilde bu bilgilerin de özellikle il ve ilçe bilgisinin ilgili Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurması adına doğru olması önemlidir.

İleri butonundan sonra açılan eğitim sekmesinde adayların "Formasyonum var.", "Köy Okullarında Çalışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum” gibi seçenekleri durumlarına göre tercih etmesi, işaretlemesi gerekmektedir.

Yukarıda bilgilerin doğruluğu, okul tercihi ve diğer işlemler gerçekleştirildikten sonra “kaydet” butonuna basılır. Başarılı bir tercih ise adaylar “Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz” uyarısını alacaktır.

İstanbul Beykoz’da Başvurular Başladı

İllerin Milli Eğitim Müdürlüklerinde tek tek ilan edilmeye başlanan ücretli öğretmenlik duyurularında ilk olarak İstanbul Beykoz İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ücretli öğretmenlik için başvuruların başladığını açıklamış olup ilgili duyuru şu şekilde yer almıştır.

“Sitemizden yapılan ücretli öğretmenlik başvurusuna ilave olarak görevlendirilmek istediğiniz branşa uygun e-devlet sistemi üzerinden de ücretli öğretmenlik başvurusu yapmanız gerekmektedir” bu noktada adayların özellikle başvuru yapmak istedikleri il veya ilçelerdeki İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin duyurularını takip etmesi ya da e-devlet üzerinden genel başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim