Eğitim ve öğretimde pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl büyük bir kayıp olduğu gibi bu yıl da okulların açılması ertelendi. Buna karşın hazırlıklar herhangi bir aksaklık olmadan devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretli öğretmenlik için başvurular alınmaya başladı. 2020 ve 2021 eğitim ve öğretim yılını kapsayan ücretli öğretmenlik başvuruları internet üzerinden yapılacak. Pandemi nedeniyle özel önlemler ve yöntemler dahilinde gerçekleştirilecek olan ücretli öğretmen alımlarında başvurular e-devlet aracılığı ile yapılabilecek.

2020-2021 ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılacak?

E-devlet üzerinden isteyen herkesin başvuru yapabildiği ücretli öğretmenlik alımlarında e-devlet üyeliğine sahip olunması yeterli. Ücretli öğretmenlik başvurusu adıyla açılmış olan Milli Eğitim Bakanlığı hizmetinde ilk olarak kimlik bilgilerinin görüntülenmesi ve ardından eğitim bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bu aşamada ise formasyonum var, köy okullarında çalışmak istiyorum ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli oldum gibi çeşitli seçeneklerin işaretlenmesi gerekli. Kaydet ve ilerle diyerek bir sonraki aşamaya gideceğiniz ücretli öğretmenlik başvurularında özellikle girdiğiniz bilgilerin kontrol aşaması var. Formasyon kontrolü gibi kontrollerin yapıldığı başvuru kısmında sorun çıkarsa, ilerlemeniz söz konusu değil. Ancak girdiğiniz bilgilerde herhangi bir sorun olmayan kişiler bir sonraki tercihler bölümünden tercihler yaparak başvurularını tamamlayabilir.

Ücretli öğretmenlik başvuru şartları ne?

a. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak.

b. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor.

c. Kamusal haklardan yoksun olmamak gerekiyor.

d. Öğretmenlik yapmasına engel sağlık ve akıl sorunu olmaması gerekiyor

e. Başvuran Erkek adaylar için askerlik yapmış, yapıldı sayılmış , henüz yapmamış ya da tecilli olması gerekmektedir.

f. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıma zorunluluğu bulunmaktadır.

g. Başvuran adayların Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olması gerekiyor.

h. Ücretli öğretmenlik için KPSS puanı şartı bulunmamakta.

j. Başvuran adaylar için ücretli öğretmenlik için formasyon şartı yok fakat formasyonu olan kişi olmayan kişiye göre daha avantajlı olabilir.

Editör: TE Bilisim