MEB tarafından açıklanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alım çağrısı sonrasında birçok öğretmen adayı tercihlerin başlayacağı o tarihi merakla beklemekteydi. Tercih işlemleri için panel bugün 6 Ocak 2020 tarihinden itibaren açılmış olup adaylar bugünden 10 Ocak 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecek.

Tercih Kılavuzu ve Başvuru

MEB tarafından gerçekleştirilecek olan alımda adaylar https://personel.meb.gov.tr adresinden açıklanan tercih ve başvuru kılavuzuna erişebilmekte olup başvurularını 6 ile 10 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleştirecekler.

Hangi Branşlarda Alım Yapılacak?

MEB’in yayınlamış olduğu tercih kılavuzuna göre en çok alımın sınıf öğretmenliğinde yapıldığı görülmekte olup ardından İngilizce daha sonrasında ise din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği sonrasında ise okul öncesi öğretmenliği şeklinde ilerlediği görülüyor.

Sözlü Sınav Merkezleri Nereler?

Sözleşmeli öğretmenlik için başvuruda bulunan adaylar, başvurularının kabul edilmesi durumunda sözlü sınava girecek olup bu noktada sözlü sınavın yapılacağı iller ise Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Kocaeli, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van şeklindedir.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınavpuanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğindevamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynıolması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucuyeni açıklanan adaya öncelik tanınacaktır.

Açıklanan kılavuza göre sınav ve sonuç takvimi ise şu şekildedir:

Editör: TE Bilisim