Milli Eğitim Bakanlığının 2021 yılına ait öğretmen ataması tablosu henüz belli olmamış ve ne zaman atamanın olacağı açıklaması büyük bir merak ile beklenirken dün resmi haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını söyledi.Buna göre Nisan ya da Mayıs ayında 20 binlik atamanın yapılması beklenmektedir. Muhtemelen 2017 senesine benzer bir yıl olduğu için bu sene tek atama ile kapatması ön görülmektedir. Peki 20 bin öğretmen atamasında branşlara göre kontenjan dağılımı nasıl olacak? Sizler için branşlara göre dağılımdaki haberleri derledik.

Branşlara Göre Dağılım Nasıl Olur?

Branşlara göre dağılımın resmi açıklaması henüz gelmedi. Ancak aşağı bölüme 2020 yılının ikinci ataması yani Haziran atamasında kadrolara göre konrtenjan dağılımını ekledik.

Bu Sene Dağılım Nasıl Olur?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz ay katıldığı televizyon programında çok aldığımız branşta ihtiyacın fazla olduğu, az aldığımız branştan ise ihtiyacın az olduğunu vurgulamıştı. Yani ekstrem bir durum olmadığı için branşlardaki doluluk oranlarının da değişmediği ön görülüyor. Ancak sınıf öğretmenliği, bilişim teknolojileri, özel eğitim ve rehberlik branşlarında kadroların biraz da olsun artmasını bekliyoruz. Çünkü köy okullarının bir çoğu açıldı ve buralarda büyük yoğun sınıf öğretmenleri görev yapıyor. Dersler artık uzaktan devam ettiği için bilişim alanındaki kadroların dolması bekleniyor, pandemi sürecinde psikolojik yardımların artması için rehberliğin artması bekleniyor, özel eğitim branşında fazla açık olduğu için bu branşda da atamaların artması bekliyoruz. Diğer branşlarda ise fazla bir değişim olmayacaktır.

Editör: TE Bilisim