2020 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan ve MEB tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için adayların gözü kulağı başvuruların gerçekleşeceği o tarihe çevrildi. MEB tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan tercih ve başvuru kılavuzuna göre açıklanan tarih 6 ile 10 Ocak 2020 tarihleri arası olup adaylar bugün tercih işlemleri için ön kayıtlarını gerçekleştirecek. Tercih Kılavuzuna ve alıma ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Adaylar Sayıya Tepkili

İlgili alım ile 20 bin öğretmen alımı yapılacak olup adayların büyük bir kısmı bu alımın oldukça az olduğunu ifade ediyor. Eğitim-Sen İstanbul Kurul Üyesi Murat Durmuş tarafından da aynı tepki gösterilmiş olup Türkiye’de 465 bin öğretmenin alım beklediğini fakat sadece 20 bin alımın olacağını ve 150 bin öğretmen açığının olduğu vurgulandı.

Kadrolu – Sözleşmeli Ayrımı

Adayların en çok eleştirdiği unsurlardan biri de yapılacak olan alımın kadrolu değil de sözleşmeli olarak yapılmasıdır. Zira daha önce gerçekleştirilen alımlarda kadrolu olarak alınan öğretmenlerin ders başı 15,35 TL almasına rağmen sözleşmeli öğretmenlerin 13,19 TL alması, aynı zamanda maaş farkının da yaklaşık olarak 250 TL civarında olması ayrımcılık şeklinde değerlendiriliyor.

Tercih Kılavuzu Açıklandı

MEB tarafından gerçekleştirilecek olan alımda adaylar https://personel.meb.gov.tr adresinden açıklanan tercih ve başvuru kılavuzuna erişebilmekte olup başvurularını 6 ile 10 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleştirecekler.

Editör: TE Bilisim