Milli Eğitim Bakanlığının 2020 yılında öğretmen atamasını hızlı bir şekilde yapacağı biliniyordu ve atama takvimine ilişkin detaylar 2019 yılı Aralık ayında kamuoyuna duyuruldu. Buna göre 2020 yılı için yapılacak olan 20 bin öğretmen atamasının başvuruları 6 Ocak tarihi ile 10 Ocak tarihleri arasında alındı ve onlarca farklı branş için toplam 20 bin öğretmen atamasının yapılacağı duyuruldu. Peki toplam Türkiye geneli kaç öğretmen ilgili alıma başvuru yaptı?

95 BİN 810 KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı verilere göre 20 bin kişilik öğretmen atamasına toplam 95 bin 810 kişi müracaatta bulundu. Buna göre geçitğimiz senelerde alım ilanına başvurular yüz binleri buluyordu fakat bu seferki atama da başvurular 4 gün sürdüğü için bir çok adayın haberinin dahi olmadığı tahmin ediliyor ancak yüksek puan alanlar ile atama umudu olanların başvuruyu kaçırmadığı da ön görüler arasında yer almaktadır.

Hangi branş için toplam kaç kişilik başvuru yapıldığı henüz bilinmiyor ancak genel olarak her branş için toplam kontenjanın 5 katı kadar adayın başvurduğu tahmin edilebilir. Örneğin Fen Bilimleri öğretmenliği için bin kişilik kadro ayrıldığı için ortalama 4 bin ile 5 bin arasında bir başvurunun olduğu düşünülüyor. Yine diğer branşlar için de bu şekilde düşünülebilir.