20000 öğretmen alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayı atamaları tamamlamasının ardından 2020 yılında ek öğretmen alımı müjdesi verildi. Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarda MEB Personel Genel Müdürlüğü öğretmen ataması takvimi belli oldu. 18 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen alımlarla ilgili koronavirüs engeli nedeniyle kararnameleri henüz gönderilmedi. Bu adaylar görevlerine yeni eğitim ve öğretim döneminde başlaması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı branş dağılımı ve takvimi açıklamasına detaylar şu şekilde;

BAŞVURU TARİHİ;

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjan dağılımı takvimine göre; Başvurular 1 Haziran tarihinde başlayacak. 12 Haziran tarihine kadar devam edecek. Sözlü sınavları 6 Temmuz ile 25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Adayların ilkatama. meb.gov.tr adresine giriş yapmaları, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile başvuru yapacağı bilgileri mezuniyet bilgilerini giriş yapmaları ve formu eksiksiz bir şekilde doldurmaları gerekmektedir. Başvurusunu kaydetmeleri daha sonra sonuç ekranından çıktısını alıp başvuru belgesini saklamaları muhafaza etmeleri gerekecek.

ATAMA VE TERCİH TAKVİMİ;

Adaylar 6 ile  25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek sözlü sınavlara ilişkin açıklama 4 Temmuz ile 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sözlü sınavı kazanan adaylar için 31 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında tercih işlemleri gerçekleştirilecek. 8 Eylül tarihinde sonuçlar duyulacak.

EN ÇOK ALIM YAPILACAK KADROLAR HANGİLERİ?

Açıklanan kadro dağılımına göre 60 branşta atama olacak. Adayların KPSS'den en az 60 ve üzeri puan almaları istenilecek. En fazla öğretmen alımı sınıf öğretmenliği alanında olacak. 2 bin 831 alım olacak. Din kültürü öğretmen bilgisi 1801 kişilik ikinci sırada yer alıyor. İlköğretim matematik alanı 701, rehberlik alanı 1373, Türkçe 1300, özel eğitim branşı 1118, fen bilimleri 1026, Beden Eğitimi 810 kişilik alım olacak.

İŞİN OLSA