Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sözleşmeli öğretmen alımlarında atamalar için önemli bir duyuru açıklandı. Şubat atamalarına ilave olarak bir çok branştaki öğretmen alımlarının başvuru ne zaman başlayacak belli oldu. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Bakan Selçuk, başvuruların tamamının elektronik ortamda gerçekleşeceği müjdesini verdi. 

2020 ÖĞRETMEN ALIMINA NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

“https://ilkatama.meb.gov.tr” adresine T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile girişi yapmak gerekli olacak. Mezun olan branşla ilgili bilgileri sisteme giriş yapılması, eğitim durumu formasyon varsa bu bilgilerin sistemde yök tarafından çekilen bilgilerin doğrulunu kontrol edip, başvuru formunu doldurmak ardından profil fotoğrafı yüklenmesi, başvuruyu kaydederek çıktısını almak 2020 yılı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılması için yeterli olacak. Fiziki olarak bir onay ya da başvuru alınmayacak. Tamamen Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Sistemdeki eğitim yada formasyon bilgilerinde denklik belgelerinde bir uyuşmazlık durumlarında gerekli evrakları taratarak başvuru yapmak istenilecek. Bu duruda sisteme işlenen evrakların il ya da ilçe Meb Müdürlüğünden onaylanması gerekli olacak.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Ön başvurular 1 Haziran tarihinde alınacak ve 12 Haziran tarihine kadar devam edecek. Sözlü sınav tarihi ise 6 Temmuz - 25 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sözlü sınavda kazanana adayların tercih işlemleri 31 Ağustos - 4 Eylül tarihlerinde alınarak tercih sonuçları 8 Eylül tarihinde belli olacak. 17 sözlü sınav merkezi açıklandı. Askerlik hizmetine devam eden öğretmen adayları da başvurularını online olarak yapabilecekler.