Milli Eğitim Bakanlığı bu sene 40 bin kişilik öğretmen ataması yapacak. Öte yandan Adalet Bakanlığı ile Mili Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma ile 2 bin 500 öğretmen görevlendirileceği belirtildi. Bu öğretmenlerin Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde ki tutuklu mahkumlara ders vereceği söylenmektedir. Peki 2 bin 500 kişilik öğretmen ataması hangi branşlar için yapılacak? 2 bin 500 atamanın branşlara göre dağılımı belli oldu mu?

Branşlara Göre Dağılım Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığından hangi branşlar için alımların yapılacağına yönelik resmi açıklama gelmedi. Ancak İşin Olsa ekibimizin ön görülerine göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü için Türkçe öğretmeni, Matematik öğretmeni, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, Yabancı Dil öğretmeni, Beden Eğitimi öğretmeni, Tarih öğretmeni, Sınıf öğretmeni, Okul Öncesi öğretmeni gibi alanlarda alımların yapılması beklenmekte olup yine meslekçi sınıflar içinde alımların yapılabileceği bekleniyor fakat meslekçi branşlar için hangi türde atama yapılır bilinmiyor. Motor, teknik resim, tesisat, makine, boyacı vb. gibi sınıflara alımlar yapılabilir?

Yeni İlan mı? Kurum İçi mi?

Bir çok adayın şuanda aklında ki soru şudur ki atamalar yeni mi yapılacak yoksa hali hazırda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli öğretmenlerden mi yapılacak. Şu an için bu sorunun yanıtı yok ancak kurum içi atama dahi yapılsa bu seferde okullardaki öğretmenlerin sayısı azalacağı için yine ekstra olmak üzere 2 bin 500 kişilik öğretmen atamasının yapılması beklenmektedir.