Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı 15 tatili için geri sayım başladı. Bakanlığın e-okul yönetim bilgilendirme sistemi kapsamında veli bilgilendirme sistemi için merak edilen soruların başında VBS ne zaman kapacak olmaktadır.

Yarıl yıl tatilinin ve öğrencilerin karne heyecanına günler kaldı. 17 Ocak tatilinde karneler verilecek. Doğal olarak Veli Bilgilendirme sistemi veliler tarafından daha çok ziyaret edilmeye başlandı. MEB'in yeni tasarımı ile sunulan e-okul sisteminde yoğunluktan dolayı bazı zamanlarda yoğunluktan kaynaklı aksaklıklar olduğu belirtilmektedir.

E-OKUL SİSTEMİ VBS NE ZAMAN KAPANIR?

MEB VBS sisteminin yaşanan yoğunluklardan dolayı giriş yapılamadığı, e-okul henüz kapanmadığını aktarmak isteriz. Bu konuda öğrenciler e-okul ne zaman kapanacak sorularını yöneltmektedirler. 17 Ocak tarihinden önce kapanacak. Öğrenciler okullarına tatil verecekler. Yarı yıl tatili 20 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında olacak. İkinci yarı yılında okullar ne zaman açılacağı da belli oldu. Buna göre 3 Şubat 2020 tarihinde eğitim ve öğretim kaldığı yerden devam edecek.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA;

Öğrenciler ve velilerin merak ettiği sorulardan bir tanesi de E okul ortalamaya nasıl bakılacak? Takdir teşekkür hesaplama, karne notu görüntülemedir. Öğrencilerin teşekkür alıp almadıkları dönem puan ağırlıklı ortalamaları 70,00 ile 84,99 puan arasında olması gerekmektedir. Takdir belgesi için ise 85,00 ve üzeri puan alan öğrenciler için verilen belgedir. Diğer yandan Öğretim dönemlerinde 3 ve üzeri takdir belgesi alanlar için üstün başarı belgesi verilir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim