Yeni eğitim ve öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihi itibari ile başlamış olup birinci sınıflar ve okul öncesi sınıflar için ise 21 Eylül 2020 tarihi ile yüz yüze eğitime başlandı. Öğretmenler de bu kapsamda haftada bir gün okula gidecek olup diğer günler ise uzaktan eğitim ile canlı ders vermeye devam edilecek. Bu noktada sınıf ve okul öncesi öğretmenlerine yapılacak ek ders ücretlerinin nasıl hesaplanacağı merak edilmekte olup detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Okul Öncesi ve Sınıf Öncesi Ek Ders Ücretleri

Yönetmelik gereği okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftalık olarak 12 saat ders vermekle yükümlüdür. Aylık karşılık ise 18 saattir. Sınıf öğretmeni ve Okul Öncesi öğretmenleri 30 saat derse girmekle birlikte girdikleri her 10 saate 1 saat olmak üzere toplamda 3 saat planlama ek dersi almaktadır. Yani haftalık olarak toplamda 15 saat ek ders alabilmektedir. 1 Temmuz ile 31 Aralık 2020 tarihlerini kapsayan süreçte ise aylık katsayı 0,154461 olmak üzere net ek ders ücretleri Gündüz ek ders ücreti18,22 TL, gece ek ders ücreti 19,51 TL, özel eğitim ek ders ücreti 22,77 TL, Takviye kursu ek ders ücreti 36,43 TL, sözleşmeli Öğretmen 15,64 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

Branş Öğretmenleri için Ek Ders Nasıl Hesaplanır?

Aylık olarak hesaplanan ek ders ücreti, bir ay boyunca girilen toplam ek ders saati, ilgili yıl ödenecek ücret ile çarpılarak hesaplanmaktadır. Öğretmenler maaşlarının karşılığı olarak 15 saat derse girmektedir. Ek ders ücretleri ise rehberlik ve kulüp görevleri olması durumuna göre de değişmekte olup ilgili tabloda kaç saat ek ders ödemesi alınacağı belirtilmiştir.

Branş öğretmenlerine girdikleri toplam ders sayısına göre 1 saat ekleme yapılmaktadır. Haftada normal olarak 26 saat derse giren bir branş öğretmeni, 6 saat DYK görevi olması durumunda, toplamda 32 saat görev aldığı varsayıldığında, 32/10= 3 saat daha haftalık ek dersine ekleme yapılmaktadır. Rehberlik görevi de olması halinde öğretmene 19 saat + 6 DYK görevi ile haftalık ek ders ücreti almaktadır.