Adalet Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu başta olmak üzere çok sayıda farklı kamu kurumu kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere zabıt katibi alımı gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere çok sayıda kişi zabıt katibinin görevlerinin ne olduğu hakkında bilgisi yoktur.

Peki kamu kurumlarında istihdam etmekte olan zabıt katibi görevleri nedir? Zabıt katibi personelleri 2024 yılında ne kadar maaş almaktadır.Zabıt Katibi Alımı 2024 yılı Başvuru şatları nelerdir?

Zabıt Katibi Görevleri Nedir?

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan zabıt katipleri hukuk ve ceza yargılama yasalarında belirtilmiş olan görevleri muntazam ve düzenli şekilde yapmak ile yükümlüdür. Dosya ve kayıtları yapar, tutanak ve verilmiş olan kararları bilgisayar ortamına geçer, cevabı alınamamış müzekkelerin tekidini yapar, dava dosyaları için yapılmış olan kağıt pusulasını düzenler, ferdi fişleri zamanlı şekilde doldurur gibi görevleri yerine getirmektedir. Ayrıca;

  • Duruşma Tutanağı Tutma,
  • Davaların Evrak İşleri,
  • Resmi Yazışmaların Hazırlanması,
  • Mahkemeye Gelen Şikayet ve Dilekçeleri Kabul Etme,
  • Bilgi İşlem İşlemleri,
  • Mahkeme Kararlarının İcra Edilmesine Yardımcı Olma,

gibi görevleri yerine getirmeleri gereklidir.

Zabıta Katibi Başvuru Şartları Nedir?

Kamuda zabıt katibi olabilmek için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir. Bu kapsamda Zabıt katibi için özel olarak KPSS ve Eğitim şartları aranacak.

2024 yılı Zabıt Katibi alımı için 2022 yılı KPSS Puan şartı aranacak. En az lise, ön lisans ve lisans seviyesinde mezun olan adaylardan başvuru alınacak olup Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 KPSS Puanı almış olmak gerekmektedir.

Zabıt Katibi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Zabıt katipleri 2023 yılında derecelerine göre yükselen maaşlar almaktadır. Zabıt katiplerinin aldığı maaşlar lise, ön lisans ve lisans mezununa göre değişiklik göstermektedir. Buna göre Yüksek Seçim Kurulu ve Adalet Bakanlığı yayımlamış olduğu ilanda ki zabıt katibi alımına müracaat edecek olan lise mezunu adaylar derecesinden dolayı 26.200 TL yakın tutarda maaş alacaktır.

Bu kapsamda; Lise mezunu bekar veya eşi çalışan zabıt katibi 26.200 tl maaş alıyor. 2 çocuklu eşi çalışmayan üniversite mezunu 5 yıllık zabıt katibi maaşlarında ise daha yüksek maaş ödenmektedir.

Lise mezunu Kamu Zabıt katibi Maaşları: 26.200 TL

Ön Lisans ve Lisans mezunu Zabıt katibi Maaşları:  26.350 TL civarında.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ZABIT KATİBİ ALIMI İLANLARI BURADA

2023 Yılı Zabıt Katibi Alımı İlanı Yayımlandı!

Adalet Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından yeni ilanlar yayımlanıyor. Aralık ayında yaymlanan YSK memur alımı ilanı ile Zabıt Katibi alımı gerçekleştirilecek. Alımlar 2022 KPSS puanı ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 43 Zabıta Katibi alınacak. Aşağıdkai bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/ysk-33-sehirde-51-memur-zabit-katibi-teknisyen-alimi-ilani-h45593.html

2024 Yılı Zabıt Katibi Maaşları ne Kadar Olacak?

Zabıt katibi maaşları için zam oranları bekleniyor. Söz konusu 2023 yılı maaş verileri Temmuz sonrası yapılan zamlarla belirlenmiştir. 2024 yılı Zabıt Katibi maaşları ise Ocak ayında gelecek zamlarla kesinlik kazanacak.