Öncelikle yazılım mühendisi olmak isteyen adaylar yazılım mühendisleri ne iş yapmaktadır onu bilmelidirler. Kullanıcıları odak haline getirerek çalışmalar gerçekleştirir. Yazılım mühendisleri, işlevleri esnasın da genel olarak son kullanıcıların profillerini göz önüne almaktadırlar. Bu durum yeni yazılımlar ve tasarımlar ortaya çıkarır.

Çünkü yazılım mühendisi, kullanıcıların ihtiyaçları için yeni yazılımların oluşturmasını sağlar. Mühendisler kullanıcı profillerini incelerler ve devamın da ise; kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerine göre yazılım tasarımları oluşturmayı amaçlar. Oldukça bol çeşitli programlama dillerini kullanır. Kullanıcıların ihtiyaçlarını çözümlemek veya iyileştirmek için yeni dizaynlar oluşturur.

Nasıl Yazılım Mühendisi Olunur? Şartlar Nedir?

Evvela yazılım mühendisi olmak isteyen aday, ÖSYM’nin üniversitelere giriş için yaptığı TYT ve AYT sınavlarına girmelidir. Sınavlardan sınırlı sayıda kontenjana girecek kadar puan almanız gerekir. TYT sınavından 150 puan veya üzerin de puan alan kişiler alan sınavı olan AYT sınavına girmeye hak kazanıyor. Yazılım Mühendisi olmak isteyen adayımız teknolojiye ve sayısal derslere ilgisinin olması önemlidir. Şartlar ise;

TYT ve AYT sınavlarından yeterli puan almak

Teknoloji ve yazılıma ilgi duymak

Teknoloji alanındaki yenilikleri yakından takip etmek

Sayısal derslerle arasının iyi olması

Kullanıcı profillerini çıkarmada becerikli ve yetenekli olmak

Doğru analiz yapmak

Sorunlara kolay ve hızlı çözümler üretebilmek

Yazılımları sürekli iyileştirecek düzenlemeler yapmak

Yazılım Mühendisleri Aylık Ne Kadar Maaş Alıyorlar?

Yazılım mühendislerinin maaşları çalışmakta olunan kuruma veya yaptıkları göreve göre değişiklik gösterir. Tabi kamu veya özel kuruma göre de farklılıklar oluşur. İlk kamuda çalışmakta olan yazılım mühendislerinin maaşlarından bahsedecek olursak; yeni başlayan bir yazılım mühendisi, 5.000 TL - 6.000 TL dolgun bir maaş alır. 5-10 yıl veya daha üzeri tecrübeye sahip olan mühendisler ise genellikle aylık, 12.000 TL - 15.000 TL arasında maaş alır.

Özel sektörde çalışanlar ise ; yeni başlayan yazılım mühendisleri için daha az bir maaş ile çalışmaya başlarlar. Mühendisler genellikle, 3.000 TL - 4.000 TL arasında bir maaş karşılığı göreve başlar. Fakat;yazılım mühendisleri işlerinde tecrübe kazandıkça daha çok maaş alıyorlar. Tecrübeli yazılım mühendisleri ise; çalıştıkları kuruma göre 10.000 TL ile 20.000 TL arası maaş ödemesi alıyor.

Editör: TE Bilisim