Özel ve devlet üniversiteleri olmak üzere yurdun dört bir yanında bulunan üniversitelerin yazılım mühendisi bölümlerini bitiren adaylar diplomalarını aldıktan sonra yazılım mühendisi olarak görev yapmaktadır. Yazılım mühendisi çalıştığı şirket ve konuma göre maaş almaktadır.

Peki yazılım mühendisi maaşları 2017 yılında ne kadar oldu? Buna göre yazılım mühendisi maaşları çalışılan şirket ve personelin şirkette ki konumuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

YAZILIM MÜHENDİSİ MAAŞI

Yazılım mühendisliği zor meslekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Gün boyunca bilgisayar ekranlarına bakan gözler saatlerce yorulmakta ve devamlı olarak personel istenen kodları yazmaktadır. Yazılım mühendisi olarak görev yapan pek çok kişi bazı şirketler de bin 500 lira gibi ucuz miktarlara çalışmaktadır.

Deneyimini kazanana ve birkaç sene boyunca aynı şirkette çalışan yazılım mühendisinin maaşı 2 bin lira ile 4 bin lira arasına kadar çıkabilmektedir. Tabi yazılım mühendisinin maaşı çalıştığı şirketin büyüklüğüne göre de değişebilmektedir. Genel olarak büyük şirketler de 2 bin 500 - 5 bin TL maaş alabilmekte olan yazılım mühendisleri şirkette ki aktif pozisyonuna göre de maaş tutarında değişiklikler olabilmektedir.

Yazılım mühendisi olmak isteyen adayların ülkemizin dört bir yanında bulunmakta olan üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümünü kazanmaları ve dört sene boyunca lisans eğitimini gördükten sonra adayın yazılım mühendisliği diplomasını alması gerekmektedir.

TÜM MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ