Devletin yaşlı vatandaşlara ilişkin destek ve yardım çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yardıma muhtaç olan yaşlılara üç ayda bir ödenmek üzere 796 TL yardım olanağı sunulmakta olup, maddi gücü olmayan, hasta ve bakıma muhtaç olan yaşlılara bu ödemenin yapılacağı açıklandı. İlgili destek evde bakım aylığı olarak ifade edilmekte olup bu destek ödemesine ilişkin detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Devlet tarafından yaşlı ve bakıma muhtaç yaşlılara üç aylık ödeme yapılacağı açıklanmış olup maddi durumu olmayan yaşlılar bu ödemeden yararlanabilecek. Destek kapsamında ise üç ayda bir 796 TL ödeme yapılacak. Ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşların ise hasta ve yaşlı olduğuna dair rapor olup bakıma muhtaç olduğunu belgeleyebilmesi, yüzde 50 engelli raporunun bulunması gerekiyor. Destekten yararlanacaklara ödemeler ise bu hasta ve yaşlı vatandaşa bakan yakınına verilmektedir. Aynı zamanda evdeki kişi başı gelirin 484 TL’den az olması gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İlgili ödemeden yararlanmak isteyenlerin ve istenen şartları sağlayan vatandaşların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne veya ilgili Müdürlüğün ilçe müdürlüklerine ya da Kaymakamlık Sosyyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuru yapması gerekmektedir. Aynı zamanda ilgili il müdürlükleri tarafından engelli ve yaşlılara yönelik ücretsiz bakım hizmeti de verilmekte olup 444 3 833 telefon numaralarında ilgili hizmetten yararlanmak mümkündür.