Veterinerlik mesleği son zamanların en çok tercih edilen meslekleri arasında yer almakta olup birçok kişi tarafından da merak edilmektedir. Bu noktada veteriner nasıl olunur, veterinerler ne iş yapar, iş olanakları nasıldır ve ne kadar maaş almaktadırlar gibi sorular merak edilen konuların başında gelmektedir. İşte bu konulara ilişkin olarak detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Veteriner Kimdir? Ne İş Yapar?

Veteriner hekimler, hemen hemen birçok hayvanın sağlık kontrollerinin yapılmasından hasta olanların tedavi edilmesine, bakımlarından cerrahi operasyonlarının gerçekleştirilmesine kadar birçok aşamada görev alan meslek çalışanlarıdır.

Veterinerler, hayvanların gerekli ameliyat ve tedavilerini gerçekleştirmek, hayvan hastalıklarının önlenmesine ilişkin tedbirler almak, hayvanların sağlık durumlarının iyileştirilmesi, korunması için çalışmalarda bulunmak gibi konularda görev almaktadır.

Veteriner Hekim Nasıl Olunur?

Veteriner hekim olmak isteyenlerin izlemesi gereken birtakım aşamalar mevcuttur. Bunlardan ilki 4 yıllık üniversitelerin veterinerlik fakültelerinden mezun olmaktır. Bu eğitim sonrasında ise adaylar veteriner hekim unvanını kazanmaktadır. Sonrasında adaylar ister kendi iş yerlerini açarak ister özel firmalara başvuru yaparak isterlerse de kamu tarafından açılan ilanlara başvurarak istihdam edilmektedir.

2021 Özel Sektör Veteriner Maaşları

Özel sektör bünyesinde veteriner olarak görev yapan meslek çalışanları 2021 yılı itibari ile 6 bin ile 6 bin 500 TL arasında maaş alabilmektedir. Yeni mezun bir veteriner adayı ise özel sektörde çalışması durumunda niteliğe göre 3 bin ile 5 bin TL arasında maaş alabilmektedir. Hekimlerin kendi iş yerlerini açması durumunda ise 15 bin ile 20 bin TL arasında bir kazanç elde etmesi mümkündür. Ayrıca açtıkları iş yerlerinde hayvanlara özel ürünler ve besinler de satarak ekstra gelir elde etmeleri mümkündür.

2021 Kamu Veteriner Hekim Maaşları

Kamuda veteriner hekim olarak görev yapan personel işe yeni başlaması durumunda 2020 yılı itibari ile en az 6 bin500 TL ile en fazla 8 bin TL’ye kadar maşa alabilmektedir. Kamudaki veteriner maaşları bireylerin derecesi, aile durumu, hizmet yılı gibi durumalar göre değişiklik göstermektedir. İdareci olarak görev yapan veteriner hekimler ise kamuda 10 bin ile 20 bin TL arasında maaş alabilmektedir.

Editör: TE Bilisim