TSK bünyesinde farklı kadroda görev yapan askeri personel bulunmakta olup bu personele ödenen maaşlar 2020 yılı itibari ile artış göstermiştir. TÜİK tarafından 2019 yıl son enflasyon oranının da açıklanması ile memurların yararlandığı enflasyon farkı + enflasyon olarak maaşlarına zam alan personelin 2020 yılına ait maaş detayları şu şekildedir.

Uzman Çavuş/Onbaşı Maaşları

Uzman onbaşı olarak görev yapan askeri personellerin maaşı değişiklik göstermekte olup genellikle batı illerinde görev yapan personeller 2020 zammı ile 3.903 TL maaş alırken doğuda görev yapan uzman onbaşılar 4.219 TL maaş alabilmektedir. Bu maaş tutarına aile, çocuk yardımı, operasyon ücreti ve benzeri ödenekler eklenebilmektedir. TSK bünyesinden görev yapan bir diğer askeri personel meslek grubu da uzman çavuşlar olup uzman çavuş maaşları 2020 Ocak zammı ile birlikte 5.274TL’ye kadar çıkmaktadır

Uzman Er/Erbaş Maaşları

2020 yılı itibari ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde uzman erbaş olarak görev yapan personele ödenen maaşlar 2 bin 637 TL ile 5 bin 274 TL arasında değişiklik göstermektedir. Özellikle bu tutara etki eden en önemli unsurlardan biri de görev yapılan yerin hayati tehlike teşkil edip etmemesidir. Bunun yanı sıra uzman erbaş olarak görev yapanların aile, eş ve çocuk durumu da maaş faktörünü etkileyen önemli unsurlardan biridir. Bu faktörler dolayısı ile de maaş tutarı 5 bin 500 TL’ye kadar çıkmaktadır.