Asker ve emniyet mensubu olarak çalışmak isteyen kişiler için en cazip kıdemlerden bir tanesi olan uzman erbaş ve çavuşlar için 2020 yılı maaşları netlik kazanmış durumda. Askeri sistemde her rütbeli personel için görev, meslek sınıfı ve kıdeme göre maaşlarda farklı hesaplamalar yapılırken, aynı zamanda görev bölgesi de maaşlara doğrudan etki etmektedir.

2020 Artış Oranları Belirlendi

Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda ise 2020'de yapılacak olan maaşlarda artışın yüzde 4+4 olarak uygulanacağı ifade edildi. 2021 için ise bu oran yüzde 3+3 olarak belirlendi.

2019 yılında 2500 ile 5.000 TL arasında değişen maaşlar geçerli olurken, 2020 yılında alınacak olan ücretler ve bazı kriterlere göre oranlar şu şekilde olacak;

Batı’da görev yapma evli ve çocuklu olma halinde alınacak olan maaş minimum 3 bin 500 olarak belirlendi.

Doğu’da görev yapma halinde ise özellikle OHAL tazminatı ve komutanlık maaşı ile birlikte maaşlar maksimum 6 bin TL'ye kadar yükseliş göstermektedir.

Bu bakımdan 2020 yılı itibariyle geçerli olmak şartıyla uzman erbaş, çavuş olarak çalışan kişiler belirtilen ücretleri almaya başlayacak ve görev yerine göre de bu oranlarda değişiklikler yapılabilecektir.

Editör: TE Bilisim