Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığında çok sayıda uzman çavuş askeri personeli bulunmaktadır.

Peki yukarıda belirtilmiş olan kuvvet komutanlıklarında uzman çavuş rütbesinde istihdam etmekte olan askeri personellerin maaşları ne kadar? 2018 yılında yapılan son zamlar ile birlikte uzman çavuş maaşları ne kadar? İşin Olsa ekibi olarak uzman çavuş maaşlarını detaylı bir şekilde sizlere açıklıyoruz.

UZMAN ÇAVUŞ MAAŞLARI NEDİR?

Ülkemizde silahlı kuvvetler bünyesinde binlerce uzman çavuş görev yapmaktadır. Peki uzman çavuşlar ne kadar maaş alıyor? Buna göre ortalama olarak uzman çavuşlar ülkemizde 3 bin 500 lira ile 4 bin lira arasında maaş almaktadır. Tabi bu tutarlar sınıflara göre değişiklik gösterebilmektedir.

Buna göre uzman çavuş rütbesi de kendi içerisinde ayrılmaktadır. Örneğin kimisi asayiş, kimisi JÖH, kimisi piyade, kimisi meslek sınıflarında askerlik görevini sürdürmektedir. Sınıflara göre uzman çavuşlar daha yüksek maaş alabilmektedir ancak daha yüksek maaş alan uzman çavuşun yaptığı görevlerde giderek artmaktadır. Yine bu tutar uzman çavuşun ailesinin durumu evli olup olmama ve 6 yaşından küçük ya da büyük çocuğunun olup olmama durumuna göre değişiklik göstermektedir.