Uzman Çavuş Maaşları

Uzman çavuşların maaşları bazı etkenlere göre farklılık göstermektedir. Özellikle terörle mücadele de görev yapan uzman çavuşların maaşları diğer görev yapan çavuşlara göre daha fazladır. Son zamanlarda Suriye de sürdürülen operasyonlarda görev alan uzman çavuşlar ordunun hem kabiliyetini yükseltmekte hem de becerisini geliştirmektedir. Uzman çavuşluk mesleği son yıllarda en sık tercih edilen meslekler arasında yerini almıştır. Göreve yeni başlayan uzman çavuşlar 4.452 TL, Doğuda görev yapan uzman çavuşlar 6.000-7.300 TL arasında aylık maaş almaktadır.

2020 yılında açıklanan enflasyonlara göre 5 aylık enflasyon 4,56 olmuştur. Memurlar için ise enflasyon oranı 0,56 olmuştur. Uzman çavuşların maaşları, memur maaşlarına bağlı olarak zam artışı gerçekleşmektedir. Bu nedenle 2020 yılı için %4 oranında uzman çavuşların maaşlarında zam artışı yapılmıştır.

Uzman çavuşluk mesleğinin tercih sebepleri birden fazladır. Özellikle askerlik mesleğini seven kişiler, askeriye de çalışmak isteyen kişiler ve memuriyete geçiş de en sık tercih edilen meslektir. Ancak günümüzde bazı kişiler meslek edinme kaygısı yaşayarak uzman çavuşluk mesleğini seçmektedir. Bunun yanı sıra Jandarma uzman çavuş maaşları da görev yaptığı coğrafi bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Ancak çoğu uzman çavuş 6.000 TL ile 7.300 TL arasında maaş almaktadır. Görev yaptığı bölge, görevi ve diğer bazı etkenlere göre aylık maaşlarında farklılıklar görülmektedir. Bu doğrultu da uzman çavuşluk mesleği dolgun maaşı ile en sık tercih edilen meslekler arasında denilebilir.

İŞİN OLSA